دنا
در سال 1393 دنا بهعنوان سومین خودرو ملی و با هدف ارائه خودرویی باکیفیت و بهروز در سبد محصولات ایران خودرو قرار گرفت. دنا بر روی پلتفرم سمند شکل گرفته است؛ به همین دلیل با وجود تمامی تفاوتهای داخلی و ظاهری خود، تنها یک فیسلیفت از سمند محسوب میشود.
قلب تپنده دنا همان موتور EF7 است که پیشتر در سمند EF7 نیز بهکار گرفته شده بود و بهعنوان موتور ملی شناخته میشود. این موتور 1.7 لیتری 4 سیلندر توان تولید 115 اسب بخار قدرت و 157 نیوتنمتر گشتاور را دارد. یک گیربکس 5 سرعته دستی هم نیروی موتور را به چرخهای جلو هدایت میکند تا این سدان 1258 کیلوگرمی بتواند طی زمانی در حدود 13.5 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.
گرچه نمیتوان چالاکی دنا را به عنوان یکی از مزایای آن محسوب کرد، اما این خودرو به واسطه برخورداری از موتور EF7 از استهلاک بهمراتب کمتری نسبت به خودروهایی همچون پژو پارس سال یا سمند SE برخوردار است که از موتور XU7 بهره میبرند. همچنین این خودرو در میان سدانهای تولید داخل دارای آپشنها و امکانات بیشتری است و در زمان عرضه به بازار بهعنوان مجهزترین سدان ایرانیزه شناخته میشد. هرچند کیفیت مواد بهکار رفته در داخل کابین چنگی به دل نمیزند، اما مزایای متعدد دنا باعث شد تا این خودرو در سالهای ابتدایی ورود به بازار با استقبال چشمگیری مواجه شود.
دناپلاس
در سال 95 یعنی دو سال پس از تولید دنا معمولی، در پروژهای به نام X409 ایران خودرو تصمیم گرفت تا محصول به مراتب زیباتر و مجهزتری را بر اساس دنا تولید کرده و در اختیار خریداران ایرانی قرار دهد. این سدان جدید که دنا پلاس نام داشت، تغییرات چشمگیری در بخش طراحی ظاهری داشته و تجهیزات بیشتری را درون خود جای داده بود، اما از نظر فنی هیچ تفاوتی با دنا معمولی ندارد.
نمای جلویی دنا پلاس به لطف بازنگریهای انجام شده در طرح جلو پنجره و حالت چراغها نسبت به دنا معمولی اسپرتتر بهنظر میرسد. بارزترین تفاوت ظاهری دنا معمولی و دنا پلاس به نمای جانبی این خودروها مربوط میشود؛ در این بخش یک خط زاویهدار و عمیق از چراغ عقب تا گلگیر جلو کشیده شده است؛ همچنین خطوط شکستهای در پایین درها به چشم میخورد که باعث شده نمای جانبی دنا پلاس تا حد غیرقابل انکاری از دنا فاصله بگیرد.
علاوهبر این، رنگ کرومی دستگیره درها و همچنین طرح جدید لچکی شیشههای عقب باعث زیبایی هرچه بیشتر نمای جانبی دنا پلاس شده است. نمای پشتی دنا پلاس در مقایسه با سایر بخشها کمترین میزان تغییرات را طی این فیسلیفت تجربه کرده است و جز تغییر گرافیک چراغها و اضافهشدن یک آنتن کوسهای تفاوت دیگری میان دنا و دنا پلاس به چشم نمیخورد.