AKS Logo

فهرست مطالب

 خرابی بازوی کنترلی!

 خرابی بازوی کنترلی!

بازوی کنترلی هم خراب می‌شود، اما شما متوجه خرابی آن نمی شوید؛ به همین دلیل است که کمتر راننده ای از خرابی این قطعه شکایت دارد. بازوی کنترلی معیوب به خراب شدن سایر قطعات مثل کمک فنرها منجر می شود.

 

خراب شدن سیبک و بوش طبق ، مهم ترین دلیل بروز مشکل در این قطعه است. خرابی سیبک معمولاً به واسطه شنیدن صداهایی مثل جیر جیر و تق تق نمایان می شود. این صداها در عبور از مسیرهای ناهموار شنیده می شود. تعمیرکاران، صدای جیر جیر را بیشتر به تماس طبق با شاسی و اصطکاک بین آن ها نسبت می دهند و صدای تق تق خودرو را هم ناشی از خرابی یا پوسیدن بوش طبق می دانند. به طبق، بازویی هم می گویند.

اگر بازوی کنترلی خودرو شما به تعویض نیاز دارد، می‌توانید از فروشگاه آنلاین AKS و یا از نمایندگی‌های سراسر کشور، این قطعه را خریداری کنید.

علائم خرابی بازوی کنترلی

  •   شنیدن سر و صداهای اضافی از خودرو، از علائم خرابی آن می‌تواند‌ باشد.
  • تغییر در زاویه چرخ ها و لقی در محل قطعه هم از علائم خرابی آن می‌تواند‌ باشد.
  • از بین رفتن بوش های طبق بر اثر کارکرد طولانی، تأثیر مستقیم بر طبق می گذارد و باعث خرابی آن می شود.
  • نامرغوب بودن مواد اولیه یا کیفیت پایین آن، تأثیر مستقیم در عمر قطعه دارد.
  •  آسیب دیدن سیبک ها نیز از جمله دلایل بروز مشکل در این قطعه است.

نکته:

مسئله مهمی که باید به آن توجه داشت، سخت بودن تشخیص خرابی این قطعه به دلیل محل قرارگیری آن است. محل قرارگیری و مکانیسم کاری طبق به گونه ای است که باید افراد متخصص، خرابی آن را تشخیص دهند.

چطور متوجه خرابی بازوی کنترلی شویم؟

بعد از اعلام نشانه های فوق به تعمیرکار، باید خودرو بازدید شود. تعمیرکاران زیادی هستند که به محض مشاهده کجی در زاویه چرخ ها اقدام به تعویض بازویی می‌کنند. توجه داشته باشید که تا از خرابی این قطعه، مطمئن نشده اید، نباید آن را تعویض کنید.

پی بردن به خرابی یا آسیب دیدن این قطعه، کار چندان دشواری برای تعمیرکاران نیست.  کافی است بدانید که بوش ها و سیبک ها دو قطعه مرتبط با طبق هستند که خرابی آن ها منجر به بروز مشکلاتی در طبق خواهد شد؛ بنابراین تعمیرکاران باید به سراغ تمامی قطعات مرتبط با هم بروند و از سالم بودنشان مطمئن شوند.

اولین کاری که باید انجام شود، بررسی این قطعه و متعلقات آن به لحاظ ظاهری است. کج شدن بازویی، با معاینه فنی فرد متخصص تشخیص داده می‌شود.

ضربه های وارده به خودرو از سمت جاده، از جمله دلایل خرابی بوش ها است. قسمت های پلاستیکی بوش تحت فشارهای متعدد و مکرر دچار پارگی می شود. سیبک ها هم بیشتر به دلیل خرابی گردگیر هایشان آسیب می بینند. این قطعات ممکن است ترک بردارند، از جای خود بیرون بزنند یا پاره شوند. سلامت گردگیر سیبک در میزان و مدت عملکرد مناسب سیبک و سالم بودن آن، تأثیر مستقیم می گذارد.

اگر خراب شدن بازویی به دلیل خرابی دو قطعه فوق نباشد، به علت وارد شدن ضربه های شدید مستقیم به خود قطعه است. در موارد زیادی، عبور از ناهمواری ها عامل کج شدن طبق هاست. لازم به ذکر است که تعمیر و تعویض بوش و سیبک، خیلی آسان تر و کم هزینه تر از بازسازی و تعویض خود قطعه بازویی است.

نکته:  اگر بازوی کنترلی ترک برداشته باشد، قطعاً باید با قطعه‌ای نو جایگزین شود.

بعد از بررسی سیبک به لحاظ ظاهری، باید آزمایش هایی روی آن و سایر قسمت ها انجام شود.